Laat ik hem nou uitgerekend tegenkomen terwijl we ons allebei flink fysiek aan het inspannen waren. Boven op de Nesciobrug, de langste fietsbrug van Nederland. Hij op zijn gewone fiets en ik op mijn racefiets. Wat je noemt “meant to be”.
Even terug in de tijd: vijf jaar geleden heb ik mijn baan bij ABNAmro opgezegd om werk te gaan doen wat ik en heel leuk vind en maatschappelijk zinvol is. Sporten is al jarenlang mijn passie en het is van groot maatschappelijk belang dat meer mensen gaan bewegen. De keuze was snel gemaakt om een hardloopschool te gaan beginnen.
Hardlopen is natuurlijk één van de vele manieren om mensen aan het bewegen te krijgen en omdat dit onderwerp me aan het hart gaat lees en volg ik alle relevante informatie omtrent bewegen en gezondheid. Al snel kwam ik dan ook op het spoor van hoogleraar Erik Scherder. Met zijn kennis over de invloed van bewegen op het brein en zijn enthousiasme zal hij ongetwijfeld velen uit hun luie stoel gekregen hebben. Daarom is hij een van mijn grote voorbeelden, kennis- en inspiratiebronnen.
Precies boven op de Nesciobrug, het niemandsland tussen stijgen en dalen, kwam ik hem tegen, terwijl hij bemoedigend naar mij glimlachte.

Wil je meer weten over de gunstige invloed van bewegen op het brein?
Bekijk dan: