Een tijdje terug kreeg ik een mail van Sarah. Ze schreef dat ze af en toe zelf hardloopt maar met te weinig regelmaat. In haar drukke leven wil het er nog wel eens bij inschieten. Daar baalt ze van omdat ze het sporten en belangrijk vindt en altijd heel fijn als ze eenmaal aan het hardlopen is. Ze vroeg zich af of aansluiten bij een groep zou helpen.

JAAAH” mailde ik terug, “dat helpt zeker ­čÖé “

Waarom werkt hardlopen in een groep zo goed?

Hardlopen in een groep, Vondelpark

  1. Het staat in je agenda en er wordt op je gewacht. We moeten al over zoveel dingen nadenken en meestal zorgt dat voor afstel. Je sportmoment moet je vast in de agenda hebben, geen twijfel meer.
  2. Het motiveert als anderen een doel hebben of vertellen dat ze zo vooruit gaan in conditie. Hup denk je dan, als zij dat kunnen dan kan ik dat ook.
  3. Je wordt wat meer uitgedaagd. Het is motiverend als het hardlopen steeds makkelijker gaat en in een groep met interval maak je die progressie veel sneller.
  4. Hardlopen in een groep is heel leuk. Je bent en lekker aan het sporten maar je hebt ook nog eens een sociaal moment. Heerlijk om lekker te kunnen lachen tijdens het sporten.

Sarah traint nu vast mee op de maandag en is helemaal blij. Maandag is haar sportavond en daar komt niks tussen.

Over Floris: De lol van trainen in een groep ontdekte Floris al vroeg door hockey. Hij kon vaak niet wachten tot hij mocht gaan trainen of een wedstrijd spelen. Later bij de triathlon miste hij wel eens dat teamgevoel. Zijn tip is bij lange duurtrainingen om die met hardloopvrienden te doen.