Okee, het is een beetje een hardlooptic om tijden te vergelijken en af en toe worden we er wel eens een beetje moe van. “Hoe ging het?” wordt gevraagd na een loop. “Ja goed”. “Ja, wat was je tijd?” volgt dan bijna altijd. Toch is een beetje competitie wel leuk en kan je zo jezelf wat meer uitdagen en je progressie meten motiveert natuurlijk.

Dus wie loopt er eigenlijk het snelst het meest gelopen rondje van Nederland? Het rondje Vondelpark. We nemen een kijkje in de populaire sportapp Strava en nemen dat even als leidend. Tromgeroffel…… bij de vrouwen is dat Miriam van Reijen. Haar record stamt al weer uit 2015 (kom op dames wie pakt het af 🙂 ) en haar tijd is 11min41sec, dat is zo’n 17km/u. Nou is Miriam een professioneel hardloopster dus dat is niet zo gek. Hier de top 8 bij de vrouwen:

 

Dan naar de mannen. Daar is iets opvallends aan de hand. Geen professionele lopers zo lijkt het. Op nummer 1 staat Friso Wolters met een gemiddelde van bijna 20km/u. Dat is best hard. De nummer twee ken je misschien want dat is Imo Muller en die schrijft voor het bekende hardloopblad Runner’s World. De tijden van Friso en Imo staan ook al weer wat jaren dus tijd om de top drie op te schudden. Wie o wie?

p.s we gaan er even vanuit dat de tijden kloppen en niet met een fiets zijn afgelegd 🙂 Op basis van andere uitslagen lijken de tijden echter realistisch.

Top 8 hardlopers rondje Vondelpark

Over Floris: Volgens Strava bungelt Floris nog op plek 135 met een tijd van 12min31sec. Dat moet een keer onder de 12 min kunnen. Kom op Floris.